Sara Terburg, redacteur BouwMagazine

lorraine-huis inrichten-interieur ontwerp

Tip 1 Spouwmuurisolatie

Een niet-geïsoleerde woning (laten) isoleren? Pak dan eerst de spouwmuren aan. Dit levert meer rendement op dan dak- en vloerisolatie. Groot voordeel van spouwmuurisolatie is dat het geluiddempende werking heeft.

Tip 2 Leidingisolatie

Deze vorm van isoleren is simpel en goedkoop. Breng buisisolatie aan rond verwarmingsleidingen in onverwarmde ruimten zoals de garage, een berging, zolder of kruipruimte. Hiermee bespaar je met gemak een paar tientjes per jaar aan stookkosten.

Tip 3 Hybride warmtepomp

Heb je een recente CV-installatie, dan kan een hybride warmtepomp een mooie aanvulling zijn. De aanschafprijs ligt een stuk lager dan die van een warmtepomp en hij is ook geschikt voor huizen die niet optimaal geïsoleerd zijn. Meer informatie hierover lees je hier.

Tip 4 Zonneboiler

Heb je een regendouche? Verdiep je dan eens in zonneboilers. In tegenstelling tot zonnepanelen, leveren zonneboiler geen elektriciteit, maar warm water. Je kunt er tot de helft van de energie mee besparen die nodig is om water te verwarmen.

Tip 5 Vervang enkel glas

Ruiten met enkel glas? Meteen vervangen! Glas laat warmte en koude door. Enkelglas isoleert niet. Het zorgt ook nog eens voor condens en die vochtigheid draagt niet bij aan een comfortabel binnenklimaat. Dubbel en triple glas zijn ook inbraakveiliger; dat enkele ruitje is zo ingetikt.

Menu