Breng jouw ideeën tot leven

We volgen Marieke, Jarko en hun kinderen bij het realiseren van hun droom: een vrijstaande schuurwoning in Deventer.

Van droom naar werkelijkheid 

Wat begint met vage schetsjes en een wensenlijstje, groeit tijdens de bouwfase uit tot je nieuwe thuis. Geweldig natuurlijk, maar ook ongekend spannend. Hebben we alles goed voorbereid? Gaat alles volgens plan? Hoe voorkomen we onverwachte tegenvallers? Ons avontuur begon in augustus 2019. We nemen jullie mee in een paar belangrijke keuzes die we maken tijdens het bouwproces.

huis bouwen-architect-huisje bouwen-eigen huis
eigen huis bouwen-huisje bouwen-bouw tekening

Een briljante architect

We moeten wat bekennen. Marieke stond niet direct te springen om een eigen huis te bouwen. We kenden horrorverhalen van vrienden en zij vreesde toch voor een ‘Help, mijn man is klusser’-ervaring. Architect Gerben van Kampen draaide dat volledig om. Hij legde haarfijn uit wat ons te wachten stond, wat de (on)mogelijkheden van ons project waren en hoeveel het zou kosten. O ja, en hij maakte een ontwerp dat beter was dan we ooit konden bedenken.

Passende aannemer

Wanneer je verliefd wordt op het ontwerp wil je zeker weten dat de uitvoering klopt. Dat vraagt om een goede, passende aannemer. Wij kozen voor aantoonbare kennis en ervaring, praktische voordelen en een goed onderbuikgevoel. BAJO Bouw bouwde al huizen in een vergelijkbare stijl, dichtbij ons kavel. Dat gaf al vertrouwen, maar toen de eigenaar persoonlijk met ons om tafel ging om onze wensen te bespreken was het gevoel direct goed.

De bouw begint natuurlijk niet direct.

We zijn gestart met het zoeken naar ontwerpen van woningen die we mooi vonden en het was snel duidelijk welke architect we wilden hebben. Bekijk hier wat er allemaal bij komt kijken en waar je op moet letten bij de keuze van een architect. Bekijk hier de video

architect-kiezen-huis bouwen-huisje bouwen-eigen huis

Eén ding is zeker: dingen lopen altijd anders dan je wil. Ook wij kenden de nodige tegenslagen. Om de risico’s zoveel mogelijk te beperken zijn goede afspraken cruciaal. Wij spraken bijvoorbeeld een vast uurtarief af met de aannemer en regelden zelf de materialen, volgens een strakke planning. Door de afspraken zwart-op-wit te zetten en wekelijks aan te schuiven bij het overleg houd je controle grip op de bouw en daarmee ook de kosten. 

Oplevering

Het moment waar al je bloed, zweet en tranen worden beloond is natuurlijk de oplevering. Je droomhuis is klaar. Toch is het juist dit hét moment om extra kritisch te kijken naar de details. Wij kiezen voor hulp van twee deskundige ogen, die van de architect. Hij weet namelijk precies waar je op moet letten. Zo kunnen we snel de laatste puntjes op de ‘i’ zetten en zo snel mogelijk van ons huis ons thuis maken.

Menu